30. jul, 2016

Wablief!! U wilt een E-book???

Nu ik dagelijks toch een paar boeken verkoop aan mijn innercircle. Komt van buiten die gezellige bende de vraag of Prijs van vertrouwen ook als e-book verkrijgbaar is.

Dan krijg je de neiging om te grommen. Ik heb namelijk maar een buitenechtelijke relatie en dat is met mijn e-reader, mijn maatje. 

Na honderden boeken digitaal te hebben gelezen vind ik het niet meer prettig om een paperback of een hardcover te lezen. Maar ja dat blijft natuurlijk persoonlijk.

Prijs van vertrouwen kwam tijdens mijn korte avontuur met een uitgever dan ook alleen in e-bookvorm uit. Dit voornamelijk omdat de uitgever alleen gericht was op het uitgeven van e-boeken.
Zou dat dan ook de reden zijn waarom de uitgever is gestopt?
Ik denk van wel, want Nederland is echt nog niet toe aan alleen digitaal lezen. 9 van de 10 lezers prefereert een papieren boek en dat is dan ook zijn of haar goed recht. 

Maar ten tijde van mijn fling met de uitgever, vroeg iedereen juist om een papierenboek! Zou dat dan ook de reden zijn waarom ik neig valse keel geluiden te maken als iemand om een e-book vraagt?
Moet ik mijn boek dan nogmaals als e-book uitgeven? 
En als ik dat doe, dan alleen rechtstreeks via mijn leverancier/uitgever, of dan ook meteen met ISBN en CB overeenkomst, kortom de hele rattaplan?

Hier heb ik toch wat langer over nagedacht, maar heb nu uiteindelijk toch besloten voor een landelijke uitgave. Met de hoop dat er vast meerdere e-book verslaafden in ons land vertoeven.

De opdracht is weg, nu hopen dat alles vlug geregeld is en Prijs van vertrouwen weer snel ook als E-book in de winkels ligt.