28. aug, 2016

In de spotlight!

Nog zo'n leuke bijkomstigheid aan schrijven is de contacten die je legt met andere schrijvers, sparringpartners, gelijke geesten, of hoe je ze ook wilt noemen.
Via deze contacten heb ik Kies voor mij van Stefanie van Mol mogen lezen.
Maar ook het manuscript NEON van Luk Gybels.

Deze Belgische schrijvers hebben me kennis laten maken met de geschreven Vlaamse taal. Hoewel ik bekend ben met het gesproken Vlaams, moest ik toch even wennen.
Maar ik heb genoten en dank daarom ook beide auteurs voor deze mogelijkheid.

Kies voor mij is een roman die zowel als e-boek, en in boekvorm verkrijgbaar is.
Het vierde boek al van Stefanie van Mol, een leuk vlot boek om te lezen.

Samenvatting:

Jonathan werd reeds op jonge leeftijd gedwongen om harde keuzes te maken. Muziek of zijn familie. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds geen spijt van zijn keuze voor muziek. Hij had gezworen om zich nooit meer emotioneel te binden aan anderen. Maar wanneer een knappe zwartharige dame in zijn armen valt, is hij op slag verloren. Hij wil haar en doet alles wat in zijn macht ligt om haar voor zich te winnen. Camille verloor enkele jaren geleden haar moeder aan kanker. Haar vader is het verlies nog niet te boven en verdrinkt zich in zijn werk. Net voor haar studies gaan beginnen gaat ze met haar beste vriendin Karen op vakantie. Daar laat ze zich volledig gaan en belandt op een rockconcert van Full Moon. Al van bij de eerste blik is ze helemaal in de ban van Jonathan alias Sticks, de drummer van de groep. Wie had ooit gedacht dat haar leven zo zou veranderen?
 
Zoals je kan lezen, speelt de full moon serie, waar dit boek onderdeel van is, ook af in de muziek wereld. Omdat ik hier natuurlijk zelf ook over schrijf heb ik het boek ook met een dubbele belangstelling gelezen. Misschien ben ik daarom zelfs extra kritisch, het is tenslotte een concurrerend boek.
Kies voor mij leest vlot, bevat een heldere verhaallijn. Het is heel duidelijk dat er iets meer speelt en dat is ook een van de redenen waarom je het boek niet weg wilt leggen.
Ik heb het daarom ook in een ruk uitgelezen. 
Ben je nieuwschierig? Ga naar de website van Stefanie, www.stefanievanmol.be en lees daar de eerste twee hoofdstukken! 
 
 

Neon van Luk Gybels is een manuscript waarvan de verschijningsdatum nog niet bekend is.

Psychologische Thriller zegt de titel.
Normaal geen genre dat ik lees, maar ik had Luk belooft mijn mening te geven, en dan lees ik het boek ook uit.

Een voorlopig stukje van de omslag tekst:

Giovanni is in Leuven om de ‘precaire situatie op kot’, zoals de verhuurder van de studentenkamer van zijn dochter Fran (19) stelde, te bespreken. Tot ieders verbazing daagt Fran niet op. Elke oproep laat ze onbeantwoord. Waar ze dan wel mag wezen, weet niemand…

Van dit boek kan ik nog geen samenvatting geven omdat het nog in de manuscript fase is. Maar wat heeft het mij geintrigeerd en verrast.

Dit jaar verschijnt het nog, werd mij ingefluisterd.
Ik zou zijn facebook pagina in de gaten houden.

 

Nogmaals mijn dank aan Stefanie en Luk voor deze mogelijkheid. Heel veel succes met schrijven, van Stefanie weet ik dat in september 2016 al het vervolg van Kies voor Mij uit moet komen. En met een debuutroman als Neon en zijn Haiku gedichten kan het niet anders dan dat Luk meer romans uit zal geven.