6. sep, 2016

Een doorsnee maandag?

Dat ik schrijf is  inmiddels velen al duidelijk. Dat ik daarnaast ook nog een lieve vriend, een zoon van bijna 21, een dochter van 12 en een drukke baan heb.
En dat ik enorm een poetsvrouw, butler, kamermeisje en personal assistant mis, dat is voor sommigen minder bekend.

Bij gebrek aan bovengenoemde werknemers en gezien het uitbuiten van je kinderen, not done is in de huidige maatschappij komt er veel op het bordje van moi terecht.

Om alles in goede banen te leiden ben ik begonnen een planning te maken. Laat ik jullie eens vermaken met een doorsnee maandag.

Maandag 5 september, eerste schooldag!! whoop whoop!

Uit het irritante gezoem maak ik op dat het tijd is om op te staan. Na twee keer snoozen doe ik het daadwerkelijk. Vol goede moed en met een humeur zo goed als je van mij kan verwachten. (Lees: een gemaakte glimlach!) probeer ik dochterlief wakker te maken.
Ze geeft geen krimp. Zoonlief schreeuw ik toe vanuit de overloop en er komt waarempel een reactie van de zolder. 
Nogmaals naar dochterlief dan maar, en blijkbaar is het gelukt, want als ik even later onder de douche uit kom kijk ik in het stralende gezicht van mijn mooie dochter. Een grauw en snauw vertaal ik naar, schiet je op! grmblll (onverstaanbaar)

Ik zoef de trap af en roep ondertussen vijf keer naar zoonlief of hij een ontbijt wil, en begin de tas en het ontbijt van dochterlief klaar te maken. Tegen de tijd dat ook mijn tas klaar is staan dochterlief en zoonlief beide klaar om naar school te vertrekken.

Of ik zoonlief niet op kan halen om vijf uur, anders haalt hij het voetballen niet. Stof tot nadenken, past dat in mijn overvolle schema?

Snel stop ik een boterham in mijn mond, zo snel dat ik eigenlijk niet proef wat ik er op gedaan heb. Glas sinaasappelnectar erachter aan, trap op, tandenpoesten, haren en make-up verzorgen en in de loop autosleutels en tas oppakken en gaan. 

Enige tijd later, arriveer ik op mijn werk. Om 13:00 uur zou ik klaar zijn met werken, maar ik loop om 14:00 pas de deur uit. De eerste dag na de vakantie is altijd hectisch.
Half 3 is dochterlief uit en het traject Oirschot-Veldhoven is toch wel rit van 20 minuten. Dus maar even haasten 

Ik ben net thuis, en een glas water en twee facebookberichten later komt dochterlief thuis.

Facebook bericht 1 geeft aan dat ik een vooruitlees exemplaar van Achter gesloten deuren mag lezen, dat pas in oktober uitkomt. Hier wordt ik zo blij van!
Hup, glas drinken in het meisje en op naar de Action, voor knutselspullen. Fijn die YouTube filmpjes, kind krijgt steeds meer ideeën. Ach, je mag creativiteit niet afremmen toch.

Thuis direct maar aan het eten begonnen want over 10 minuten moet ik zoonlief ophalen vanwege de omleidingen kost me heen en terug ruim een uur! 
Hop verder met het avondeten!
Heb je al gelezen dat ik heb gezeten? Nee klopt, geen tijd voor. Ondertussen ben ik de magic coffeetable schoon aan het maken, de magic kitchen en de magic livingroom.
Als je dit niet snapt, zoek het magic coffeetable filmpje op YouTube maar op, hilarisch en heel herkenbaar.

Direct na het eten, wil ik eigenlijk effe liggen, maar vriendlief overtuigd me toch naar de sportschool te gaan. Onderweg ook nog even naar de winkel, dat kan net. De sportschool sluit om 9 uur, het is bijna 8 uur dus maar weer even haast maken.

Iets na 8 stap ik zonder mijn pas en stempelkaart de sportschool binnen, vergeten!

Geen probleem ik krijg een leenpas. De apparaten werken namelijk niet zonder. Deze sportschool is echt een uitvinding. In 35 minuten een volledige workout. 
Kon ik bij mijn vorige sportschool lekker nadenken over verhaallijnen, karakters en plots. Hier ben ik alleen nog maar aan het tellen, nog maar vijf! Nog maar een halve minuut crosstraineren (is dat overigens een werkwoord). Echt ik vervloek dat ding!
Vier minuten, wat is nou vier minuten! Een eeuwigheid, op mijn sportschool, geloof me!
Maar ik ben fit en heb het overleeft. Mocht er een ramp gebeuren, ik ben zo fit! Ik hou het wel 35 minuten uit!

Half tien, ik ben weer thuis. Hop maar even een blog schrijven. Nog even een wasje in de droger en wasmachine. 
Terug naar de auto, terwijl ik dit typ realiseer ik me dat ik mijn boodschappen in de auto heb laten staan. En weer verder typen.

Dit was mijn maandag, nog even een persbericht versturen, mijn facebook, website en mail checken en ik ben klaar.
Mocht je me zoeken, ik lig op de bank. 

Morgen weer een dag!