28. sep, 2016

In de spotlight! Witte zwanen, grijze zwanen.

Allereerst wil ik Viviane Gerits bedanken voor de mogelijkheid om haar boek te lezen voordat het in de winkels ligt. Ik voel me vereerd dat je mijn mening op prijs stelt.

Over de schrijfster:

Viviane Gerits (1956) woont en werkt in Antwerpen. Al varende samen met haar man, ontwikkelde ze een grote liefde voor mensen en de natuur in Friesland. Lezen, schrijven en fotograferen zijn haar hobby’s. Haar debuutroman ‘Hond in een kegelspel’ verscheen in het najaar van 2015.

In  haar tweede boek: Witte zwanen, grijze zwanen verteld Viviane Gerits het verhaal van Anna.

Omslagtekst:

Vlaamse Anna vindt het dagboek van haar overleden vader. Er start een boeiende en spannende tijd als ze op zoek gaat naar de plek waar hij tijdens de oorlog twee jaar verbleef. Haar zoektocht brengt haar naar een oude hoeve in Friesland. 
Doorheen zijn dagboek leert Anna haar vader als jonge man beter kennen en begrijpen. Het verleden bepaalt ook het heden. Heeft hij de hand in sommige gebeurtenissen of speelt enkel het toeval?
Tijdens de spannende reis, ontstaan er nieuwe vriendschappen, ontvouwen zich mooie landschappen en vindt Anna wat ze niet zocht.
‘Witte zwanen, grijze zwanen’ is meer dan enkel een feelgood-roman. Spanning, vriendschap, romantiek en de inhoud van het dagboek zelf, maken dit boek meer dan waard om te lezen.

Mijn e-reader gaf aan dat het 197 pagina’s omvat en in die pagina’s gebeurd er veel.
In een lekker tempo begint het verhaal met de dagelijkse beslommeringen van Anna, geen jonge blom op zoek naar liefde of een hippe dertiger verwikkeld in nieuwe uitdagingen. Maar een rijpe weduwvrouw die heel content is met haar leven.

Het duurt even voordat het boek me echt had, door het grote aantal personages dat voorgesteld moet worden voordat het verhaal echt begint te varen.
De schrijfstijl is gemakkelijk, en wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat de details kloppen. De scènes zijn simpel opgezet en gemakkelijk te volgen. Geen timelapses of verschillende invalshoeken. Heerlijk lettervreten.

Het is niet het genre dat ik normaal lees maar ik had totaal geen moeite om me te binden aan de karakters, ik heb genoten van het verhaal en heb het heel graag gelezen. Ook heb ik me heel verrast gevoeld toen ik op een moment dat ik niet aan het lezen was al tripjes naar Friesland begon te plannen. In de omslagtekst staat vermeld dat het een Feelgood boek is en ik mag stellen dat ik me goed gevoeld heb tijdens het lezen van dit boek.

Ik raad dit boek aan ieder aan die een vrolijk, snel en luchtig verhaal wil lezen. Ideaal voor een regenachtige herfstavond.

Witte zwanen, grijze zwanen kost €17,50 en is onder andere hier verkrijgbaar:

http://www.aquazz.com/Webwinkel-Product-164281839/Witte-zwanen-grijze-zwanen-%7C-Viviane-Gerits.html

 

T.M. (Tessy) Zaan, zelf publicerend auteur en verwoed leesfanaat blogt over alles wat ze meemaakt in haar ontdekkingsreis in de wereld van uitgeven, promotie en marketing. Maar ook over boeken en andere alledaagse dingen. Volg haar op facebook www.facebook.com/tmzaan/ check haar website www.tmzaan.nl en volg haar op instagram en twitter.