3. dec, 2016

Signeersessie

Mijn signeersessie, spannend was het zeker! Natuurlijk verwachtte ik geen rijen fans maar wist ook niet wat ik me er echt van voor moest stellen.

Ondanks mijn drukke schema had ik de dagen voorafgaand aan de sessie genoeg tijd om zenuwen op te bouwen en nachtmerries te hebben.

Nee  ik ga je niet vertellen hoe het in mijn dromen allemaal fout kon gaan, maar geloof me het was realistisch genoeg om er bijna hyperventilerend wakker van te worden. 

Natuurlijk verzin ik op het allerlaatste moment dat ik mijn nieuwe winactie via een boekenlegger wil promoten dus vrijdagavond laat en zaterdagochtend vroeg ben ik mijn boekenleggers nog aan het ontwerpen. 

Maar in tegenstelling tot mijn dromen ben ik op tijd in de boekhandel. Direct zijn er bekenden en het voelt al iets minder spannend.

In de tijd die voorbij vliegt, groet ik tal van bekenden die soms speciaal voor mij naar Veldhoven zijn gekomen, spreek ik geïnteresseerden en signeer ik natuurlijk boeken.

Van nature ben ik geen verlegen persoon, ik ben mondig en aanwezig en heb de nodige verkoop ervaring. Maar dan heb je het over  producten gemaakt door een ander, waarvan het nut en het succes al is bewezen.

Het verkopen van je eigen schrijfsel is anders, persoonlijker. Hoe ga je om met kritiek, hoe pak je complimenten op? Online is alles nog redelijk anoniem maar tijdens zo'n signeersessie is het recht in je gezicht. Nu heb ik alleen lieve mensen gesproken, maar het risico blijft...

Het was spannend en leuk om te doen en ik kan heel tevreden terugkijken op mijn vuurdoop. Met dank aan alle lieve mensen die ik heb gesproken en zij die speciaal voor mij zijn gekomen. En tenslotte de AKO Veldhoven, voor de mogelijkheid en de goede zorgen.

En vandaag... vandaag was weer zeer productief maar daarover later meer...