7. jan, 2017

Alternatieve biografie,

 

Op mijn website staat een beknopte biografie, snel even opgetekend omdat er iets moest staan..

Maar jeetje, wat vertel je over jezelf? Ik snap dat mensen nieuwsgierig zijn en meer van me willen weten.
Maar wat moet ik hier nu vertellen?

Geboren in 1974, twee kinderen, een man, een huis een auto en een baan. Klaar!
niet genoeg? Euhh.. dat ik dol ben op zuurkoolstamp met veel spekjes zal het ook niet compleet maken.

Hmm… Dit kan ook nog; werkzaam als salarisadministrateur een beroep, niet zo stoffig als het klinkt, waar ik toevallig ben ingerold toen bleek dat ik als officemanager niet part-time kon werken en het bedrijf waar ik destijds werkte mij niet kwijt wilde.

Goh die Biografie wordt er niet spannender op!

Waarom ik ben gaan schrijven?

Tja, een lang gekoesterde droom van vele jaren die uiteindelijk werkelijk werd na jaren ploeteren? Het klikt leuk maar er is geen bal van waar. Als tiener schreef ik, vooral gedichten en songteksten maar nooit met de bedoeling er iets mee te doen.
In mijn jeugd had ik meer een doelloos voorkomen, geen dromen, geen wensen.
Ik bestond, ging op stap, maakte mijn geld op en had lol. Als ze nu vragen wat ik vroeger wilde worden was mijn antwoord of iets doms als prinses, ( ook ik was ooit jong en naïef) of oud!
En die droom heb ik nog steeds, ik wil graag oud worden, en ondertussen zoveel mogelijk beleven en genieten.
Maar auteur worden? Nee, dat is nooit in mij opgekomen.
Ik geloof dat ik op de lagere school, van mijn geloof dat ik zou kunnen schrijven af viel, toen ik als reactie op een fantastisch verhaal dat ik schreef te horen kreeg, wel leuk maar te veel en toen en toen en toen en toen.  Heerlijk opbouwend was mijn lagere schooljeugd. Ik kan er nu om lachen maar goed dat je toen als 16 jarige je rijbewijs nog niet mocht halen. (vette knipoog!)

Toch bleef het schrijven mijn guilty pleasure uit mijn jeugd, die ik voor mezelf hield tot ik vele jaren later ik als volwassen moeder van twee kids op een camping in Frankrijk begon te schrijven.

Een schrijfvakantie, wat leuk!
Nee joh, een stuk minder romantisch, zoonlief had veel vrienden gevonden op de camping, manlief een perfecte visvijver waar je op alle momenten van de dag, blijkbaar heel goed kon vangen. En dochterlief was nog zo klein dat ze, wilde bras als ze was, na het avondeten compleet uitgeput in slaap viel. Dus in de avond als zoonlief  en manlief vertrokken waren naar resp. disco en visvijver verveelde ik me stierlijk en ben ik gaan schrijven.
Oké, na een paar dagen had manlief wel genoeg van het vissen, maar dat was zijn probleem. Want in twee weken had ik mijn manuscript af, ineens, chronologisch opgetekend. Na ja er zijn wel momenten geweest dat ik, onder het genot van een glas wijn heerlijk heb zitten schrijven, en ik de volgende dag nuchter ongeveer alles heb gewist, maar schrijven is schrappen, Toch!
Na deze heerlijke vakantie heb ik op aandringen van een collega haar het manuscript laten lezen en ze was direct enthousiast, met wat aanmerkingen. Vanaf dat moment is alles gaan rollen en hebben meer mensen het proefgelezen en heeft een andere goede vriendin zich opgeworpen als mijn motivator. ongevraagd, op momenten misschien ook wel ongewenst, maar ze heeft me met geen moment in de steek gelaten. Het moment dat ze aangaf dat ik Prijs van vertrouwen naar een uitgever moest sturen verbaasde me enorm.

 Waarom zou je er anders al die tijd in steken, vroeg ze me toen ik haar waarschijnlijk met wijdopen mond aangaapte.
Tot dat moment heb ik er niet bij stil gestaan dat ik later een Facebookpagina, website, Twitter, Instagram en bij zou gaan houden als auteur T.M. Zaan. Dat Prijs van vertrouwen in de winkels zou liggen en zeker niet dat ik zeer goede recensies ontvang en van mensen hoor dat ze ervan genieten en uitkijken naar mijn volgende boek.
Dat ik signeer/verkoopsessies heb ik winkels, dat ik contacten heb met andere auteurs en heel veel leer op het gebied van marketing en vooral schrijven.

Maar ook dat is niet alles over mij. Ik hou enorm van muziek, zing zelf graag maar houd vooral van live muziek, concerten en festivals. Ik vind het heerlijk om naar het publiek te kijken hoe ze reageren op pop en rocksterren, klein en groot. Hoe ze zich gedragen als ze dronken zijn of juist niet. Mensen kijken is en blijft een grote hobby van mij.
Dus mocht je mij ooit naar je zien staren, waarschijnlijk probeer ik je te doorgronden, of verzin er zelf wat bij, wie weet vindt je jezelf nog eens terug in een van mijn verhalen.

 

Pff.. weer een uurtje verder.. en ook dit is toch niet echt een juiste biografie om op de startpagina van mijn website te zetten. Maar ja, jij bent weer wat meer van me te weten gekomen.

Back to the drawing board for me!