Recensie van Surfing Ann

Nieuwe recensie nu van https://surfingann.blogspot.nl/ 

Lees haar beoordeling van Prijs van vertrouwen.


Van T.M. Zaan mocht ik haar boek lezen en recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De mooie verschijning van Gia de Leeuw wordt door velen graag gezien, behalve door haarzelf. In een wereld van concerten en evenementen, waar zelfvertrouwen juist heel belangrijk is houdt ze zich staande.
Hoewel geliefd door iedereen om haar heen, zien maar weinig personen de echte Gia. Beschadigd door haar ervaringen begeeft ze zich niet meer op het liefdespad tot een spontane ontmoeting in België ervoor zorgt dat dit alles verandert en haar leven op zijn kop zet.
Wie weet het hart van Gia te stelen en wint de prijs van vertrouwen?

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover krijg je zin in de zomer en verwacht je een roman met een goede afloop. Of dat laatste het geval is, mag je zelf gaan beoordelen door het boek te gaan lezen.
Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het boek en baalde ik even als ik het boek weg moest leggen om wat anders te doen, maar tegelijkertijd verheugde ik me weer op het volgende leesmoment, omdat ik dan weer verder kon. Mijn man heeft geregeld verbaasd naar mij zitten kijken als ik weer moest grinniken of zelfs in een deuk lag om een stukje in het boek.
Het boek is met veel humor, maar ook filmisch geschreven, maar ook op zijn tijd met een serieuze ondertoon. Zodra het lijkt of het langdradig wordt, wordt er overgegaan op een volgdende hoofdstuk. Steeds als je verwacht dat de verhaallijn een bepaalde kant op zou gaan, gaat het juist een totaal andere kant op. Geregeld krijg je een stukje uit het verleden van Gia te lezen, die op diverse momenten de kop op steken omdat ze eraan herinnerd wordt. Je krijgt steeds meer met haar te doen. Bij de laatste bladzijden liepen de tranen over mijn wangen van de emoties, maar werd ook kwaad op bepaalde personen. Sorry, maar vanwege spoiler-gevaar vertel ik niet waarom en op wie.  De auteur heeft zich goed ingeleefd in de personen in het boek. Ze laat tevens de keerzijde van het beroemd zijn zien.

Wat vind je van de cover? 
Je krijgt zin in de zomer bij het zien van de cover, het past heel goed bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die past heel erg goed bij het boek en geeft ook duidelijk aan waar het boek over gaat, want dat is iets wat je in heel het boek als een rode draad terug ziet komen. Het vetrouwen van mensen en het vertrouwen in mensen, maar ook in jezelf.

Wat vind je van de schrijfstijl?
Die is met veel humor, filmisch, maar ook op zijn tijd met een serieuze ondertoon geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Vrij origineel, want de problemen van Gia lees je niet zo snel in een roman, net zoals je niet zo snel leest over de keerzijde van een artiest. Het is mooi hoe de auteur dat op een goede manier in het verhaal heeft verwerkt. Ze heeft zich goed verdiept in het leven van zowel een artiest als van een persoon met nare ervaringen uit het verleden.  Sorry, ik zeg niet welke problemen, dat mag je zelf gaan lezen in het boek. ;)

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed. Langzaam aan lees je steeds een stukje uit het verleden van Gia en blijkt zij nog een geheim met haar mee te dragen. Uiteindelijk lees je wat haar nare ervaringen zijn en hoe er op gereageerd wordt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, vanaf de eerste bladzijde zat ik erin en was het moeilijk om het boek weg te leggen.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker, zoals gezegd, het is vervelend om het boek weg te leggen omdat je iets anders moet gaan doen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, die zag ik niet aankomen, maar het is wel een hele mooie plot. Aan de andere kant had je het ook wel weer kunnen verwachten.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Dat zijn ze zeker, je gelooft tijdens het lezen, dat het echte personen zijn.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Joe, omdat hij zoveel geduld en heel veel humor heeft. Hij is totaal anders dan je verwacht. Verder zeg ik niets, want dan verraad ik teveel.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Sorry, maar vanwege spoiler-gevaar zeg ik dat niet, lees het boek maar om te lezen aan wie ik een hekel heb. Jij hebt, na het lezen van dit boek, ook een hekel aan die persoon/personen.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel, want Gia is een leuk mens, met veel humor en laat zich niet de kaas van het brood eten.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Gia woont op een mooie plek, maar Saint Tropez lijkt mij ook heel erg mooi, zoals het beschreven wordt.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, want bepaalde dingen herken ik, ook al is dat er bij op een andere manier ingepeperd, niet op zo'n heftige manier als bij Gia. Daardoor begreep ik waarom ze geregeld zo, voor anderen misschien raar, reageert.

Mooie quote in het boek: 
"Vince, doe je mond dicht, of oefen je voor wespenval?"

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut, zeker als je van romans houdt.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor mensen die van romans houden en jonge meiden/vrouwen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan. Mocht ik het boek weer willen lezen dan download ik hem weer op mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Omdat het boek zo filmisch geschreven is, verwacht ik wel dat dit boek ooit verfilmd zal gaan worden, want daar leent dit boek zich goed voor. Ik zal de film alleen niet gaan kijken, want ik hou het verhaal liever in mijn hoofd zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit is een boek dat me nog wel even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ik denk het wel, het hangt van het boek af.

Leuk weetje over het boek:
Dit boek heeft een eigen Facebookpagina die je hier kan vinden.

Leesfragment:
De eerste 3 hoofdstukken kan je op de site van T.M. Zaan lezen.

Website van de auteur:
T.M. Zaan
Ze is ook op Facebook te vinden.

Website van de uitgever:
PUMBO

 

https://surfingann.blogspot.nl/2017/02/prijs-van-vertrouwen-tm-zaan.html?m=1

Recensie door Hanneke Tonir-Centi

Wederom een hele mooie recensie ontvangen dit keer door niemand minder dan Hanneke Tinor-Centi. 

Als je haar nog niet volgt op Facebook of haar Blog dan mis je  mogelijk zeer waardevolle informatie. Hanneke is bedrijfsmatig veelvuldig met taalbezig als Recensent maar ook o.a. als Tekstschrijver en literair agent middels haar eigen onderneming HT-c communicatie.

Geïnteresseerd? Bezoek haar website www.hanneketinorcenti.nl voor meer recensies en informatie.

Prijs van vertrouwen


 

‘Prijs van vertrouwen’ vertelt het verhaal van Gia de Leeuw. Gia is manager Various Relations bij evenementenbureau Grand Plaza Event Center. Ze is een aantrekkelijke verschijning maar is daar zelf absoluut niet van overtuigd.

“De volgende ochtend werd Gia met een bonkend hoofd wakker. Ze had slecht geslapen, na uren draaien was ze eindelijk in slaap gevallen. Nu werd ze weer heel vroeg wakker. Zeven uur, redelijke tijd als je op kantoor werkte, maar niet als je pas om elf uur thuis was na minimaal elf uur werk.”

Gia is flink beschadigd door ervaringen uit het verleden. Deze ervaringen hebben haar zelfvertrouwen doen verdampen en hebben veroorzaakt dat zij zich slechts zelden blootgeeft. Haar beste vriendin May is al jaren gelukkig getrouwd. May wil niets liever dan dat Gia beseft hoe waardevol en mooi ze is.

Op zeker moment wordt Gia door haar baas naar Antwerpen gestuurd om de samenwerking met het concertgebouw in Antwerpen te verdiepen. May hoopt dat deze zakenreis het zelfvertrouwen van Gia een positieve boost geeft.

“Er viel een stilte, waarbij de dames elkaar aankeken, terwijl deze vraag zichtbaar tussen hen in hing. Uiteindelijk zei Gia resoluut: ‘Nee, geen denken aan’.”

In Antwerpen ontmoet Gia, niet in de laatste plaats tot haar eigen verbijstering, drie mannen waar ze zich toe aangetrokken voelt. Wie van hen weet het hart van Gia te stelen en ziet kans haar vertrouwen te winnen? Je leest het in ‘Prijs van vertrouwen’!

Met dit debuut levert Zaan een fraaie roman af in het emotionele/romantische genre. De traumatische gebeurtenissen die haar hoofdpersonage heeft moeten doorstaan in het leven, weet de auteur met gevoel en respect, en op uiterst geloofwaardige wijze, uit de doeken te doen.

Een enkel moment van onlogisch woordgebruik is feitelijk mijn enige verbeterpunt met betrekking tot deze fijne roman.

“Haar vader glimlachte. ‘Ik ben heel blij voor je meid!’, zei hij zacht terwijl hij haar weer in zijn armen nam. Buiten haar gezichtsveld liep er een traan over zijn wang. Het was heel lang geleden dat hij haar zo had zien glunderen. Hij wist heel goed welke pijn er door haar heen ging. Nachtenlang had hij gebroken opgezeten, luisterend naar haar huilen. Niet in de mogelijkheid naar haar toe te gaan, omdat zet hem af zou wijzen terwijl Alana haar in haar armen had en haar weer in slaap probeerde te wiegen na haar zoveelste nachtmerrie.”

Niet alleen Gia, als hoofdpersoon, maar ook de andere personages weet Zaan kundig te karakteriseren. Je begrijpt ze, doorgrondt ze en leeft met hen mee. Kortom, ze acteren stuk voor stuk op zeer realistische wijze.

Zaan heeft bovendien een uiterst originele schrijfstijl en doorspekt haar verhaal met humor, waardoor het geen zwaarmoedig boek wordt. Haar taalgebruik is bij tijd en wijlen zelfs hilarisch!

‘Prijs van vertrouwen’ is een origineel en knap debuut!

Over de auteur

Tessy Zaan woont samen met haar partner en haar kinderen in Veldhoven. Zij is salarisadministrateur bij een zorginstelling. ‘Prijs van vertrouwen’ is haar debuutroman.

De uitvoering

Uitgegeven in eigen beheer

Paperback

ISBN10 9492475243

ISBN13 9789492475244

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

· Copyright 2016 Hanneke Tinor-Centi ·

 

Recensie door Lisette Woest-appeldoorn van de perfecte buren.

‘Prijs van vertrouwen’ – T.M. Zaan

 
 
 
Genre: Roman
Uitgever: DNU | Het Nieuwe Debuteren, imprint van De Nieuwe Uitgeverij.
ISBN: 978 94 91983 05 4
Uitvoering: E-book
Aantal pagina’s: 437
Uitgave: december 2015
 
Hartelijk dank aan uitgever Het Nieuwe Debuteren voor het beschikbaar stellen van het recensieboek ‘Prijs van vertrouwen’ van T.M. Zaan.
 
Cover
De cover bestaat uit een pagina van het woordenboek. Met het woord ‘vertrouwen’ en de betekenis duidelijk uitgelicht. Gezien de titel vind ik het een redelijk originele cover. Gezien het genre, romantiek, helemaal. Geen zoetsappige cover. Aan de andere kant is dat ook een minpunt. Uit de cover kan je niet opmaken tot welk genre het boek behoort. De cover krijgt van mij een 6,5.
 
Samenvatting van het verhaal
Gia de Leeuw is werkzaam als manager Various Relations bij evenementenbureau Grand Plaza Event Center. Ze is een ontzettend knappe vrouw, die niet doorheeft hoe knap ze is en welk effect ze heeft op de mannen die ze ontmoet. Volgens haar is ze niet de moeite waard en dat beeld wordt voor haar bevestigd, omdat alle mannen alleen maar oog lijken te hebben voor haar beste vriendin May. 
 
May is een voormalig model en al jaren gelukkig getrouwd, en die dolgraag zou zien dat Gia in zou zien wat een schoonheid ze zelf is. Een prijs voor elke man. Ze is namelijk niet alleen knap, maar ook lief, zorgzaam, intelligent en goed in haar werk. Als Gia door haar baas naar Antwerpen wordt gestuurd om de samenwerking met het concertgebouw in Antwerpen in goede banen te leiden, hoopt May dan ook dat Gia in een andere omgeving door zal krijgen wat ze waard is. Op haar eerste dag in Antwerpen ontmoet Gia niet een, maar wel drie mannen waar ze zich, tot haar verbazing, tot aangetrokken voelt. 
 
Joe en Jason, twee Amerikaanse broers, die bij het concertgebouw aan het werk zijn en Sergio, de Belgische motoragent, die haar in ruil voor een drankje haar bekeuring wegens te hardrijden wil kwijtschelden. Zal een van deze mannen eindelijk tot Gia door kunnen dringen, en zal Gia in staat zijn om het verleden een plaats te geven, zodat het haar zal lukken om weer vertrouwen te krijgen in mannen? Haar vertrouwen is namelijk flink toegetakeld door haar ex-vriend en voor geen prijs wil Gia de pijn van verraad weer ervaren.
 
Conclusie
In tegenstelling tot de meeste romantische verhalen heeft de schrijfster T.M. Zaan, die een passie heeft voor lezen, schrijven en muziek, met haar debuut gekozen om niet de standaardlijn te volgen van vrouw ontmoet man, ze mogen elkaar eerst totaal niet, komen dan bij elkaar, om weer uit elkaar te gaan naar aanleiding van een misverstand en uiteindelijk een aantal pagina’s voor het einde elkaar toch te vinden en dan besluiten om te trouwen. 
 
Deze keuze levert een verfrissend verhaal op dat ze met de nodige humor weet te brengen. Op sommige momenten zit je hardop te lachen vanwege haar taalgebruik. Helemaal bij haar prachtige manier om een kater te beschrijven na een nachtje feesten. 
 
“In haar hoofd dansten alleen nog twee olifanten de tango, maar daarvoor had ze nu al twee paracetamol genomen”. 
 
Naast de humor verweeft ze ook traumatische gebeurtenissen in het leven van Gia. Tessy Zaan weet hiermee een levensechte vrouw te scheppen, die gebukt gaat onder haar verleden, maar ook de invloed op haar relaties met vrienden, collega’s krijgt hierdoor meer diepgang. Wel jammer is dat ze regelmatig aanhaalt dat Gia niet door heeft hoe knap ze is. Natuurlijk is het een essentieel onderdeel van haar karakter en van de gebeurtenissen die zich afspelen in haar leven, maar minder vaak de nadruk erop leggen had geen afbreuk gedaan aan het geheel. 
 
Niet alleen Gia komt goed tot leven, ook May, Joe, Jason, Toby – de homovriend van May en Gia, komen tot leven met rake zinnen, levendige beschrijvingen van hun karakters en de betekenis die zij spelen in het leven van Gia. Een romantisch verhaal zou geen romantisch verhaal zijn als niet ten minste een van de hoofdpersonen rijk en beroemd zou zijn, en Tessy Zaan hanteert dit principe dan ook, maar ze brengt het wel met verve. De problematiek die daarmee samenhangt, zoals paparazzi, gestoorde fans en roddel wordt op een leuke manier in het verhaal verweven en geeft het een redelijk realistisch tintje.
 
T.M. Zaan heeft met haar debuutboek aangenaam verrast. Humor, drama, romantiek, levendig beschreven en met een frisse aanpak van het liefdesverhaal geef ik dit heerlijk vlotlezende debuut 4*.
 
Lisette Woest-Appeldoorn - Recensent De Perfecte Buren 
 
Volg De perfecte buren o.a. hier http://perfecteburenleesclub.blogspot.nl maar vergeet zeker hun facebookpagina en groep te volgen. voor echte lettervreters!

Recensie door Rujo Dijkstra

Gestolen van de bol.com site, een recensie van mevrouw Dijkstra. Dank je wel voor de volledige recensie en je lovende woorden.

 Een uitstekend geslaagd debuut

  • Fantasierijk
  • Verrassend
  • Geen diepgang
  • eenvoudig

Prijs van vertrouwen – T.M. Zaan Achterflap: De mooie verschijning van Gia de Leeuw wordt door velen graag gezien, behalve door haarzelf. In een wereld van concerten en evenementen, waar zelfvertrouwen juist heel belangrijk is houdt ze zich staande. Hoewel geliefd door iedereen om haar heen, zien maar weinig personen de echte Gia. Beschadigd door haar ervaringen begeeft ze zich niet meer op het liefdes pad tot een spontane ontmoeting in België er voor zorgt dat dit alles verandert en haar leven op zijn kop zet. Wie weet het hart van Gia te stelen en wint de prijs van vertrouwen? Samenvatting: Gia de Leeuw is werkzaam bij evenementenbureau. Ze is een ontzettend knappe vrouw, die niet doorheeft hoe knap ze is en welk effect ze heeft op de mannen die ze ontmoet. Volgens haar is ze niet de moeite waard en dat beeld wordt voor haar bevestigd, omdat alle mannen alleen maar oog lijken te hebben voor haar beste vriendin May. Als Gia door haar baas naar Antwerpen wordt gestuurd om de samenwerking met het concertgebouw in Antwerpen in goede banen te leiden, ontmoet Gia drie mannen waar ze zich tot aangetrokken voelt. Joe en Jason, twee Amerikaanse broers van een rockband en Sergio, de Belgische motoragent. Zal een van deze mannen eindelijk tot Gia door kunnen dringen, en zal Gia in staat zijn om het verleden een plaats te geven, zodat het haar zal lukken om weer vertrouwen te krijgen in mannen? Haar vertrouwen is namelijk flink toegetakeld door haar ex-vriend en voor geen prijs wil Gia de pijn van verraad weer ervaren. Conclusie: Prijs van vertrouwen is het debuut van schrijfster T.M. Zaan. Het boek is heel anders dan andere romantische boeken. Niet het standaard verhaallijn, verliefd, samen, misverstand, uit elkaar en uiteindelijk weer bij elkaar. De schrijfster heeft haar eigen verhaal lijn waardoor het boek niet standaard is en niet erg voorspelbaar, waardoor het leuk is om het te lezen. Het leest vrij makkelijk doordat het eenvoudig is geschreven. De personages en het verhaal zijn leuk en verrassend. Het heeft leuke onderdelen zoals muziek, de popwereld en bekend zijn. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik persoonlijk het verhaal wat te langdradig vond en iets te eenvoudig. Ook vond ik de personages erg emotioneel, de tranen liepen wat te vaak en te makkelijk over hun gezichten. Ik vond Gia af en toe een vrij irritant en een onnozel persoon, en het verhaal verviel zo af en toe in herhalingen. Maar ondanks deze minpunten bleef ik wel getriggerd, en kon ik moeilijk stoppen met lezen. Een ideaal boek om te lezen op het strand, wat de cover al doet lijken! Heerlijk romantisch, knappe en sexy kerels, die tot de verbeelding spreken. En vriendin May is grappig en zorgt voor de humoristische deel. Al met al een uitstekend geslaagd debuut.

Recensie door Maja Arkesteijn-Miletic

Maja Arkesteijn-Miletic aan T.M. Zaan

12 maart · 
 

T.M. Zaan vertelt het verhaal van een esthetisch aantrekkelijke vrouw die jaloezie weet op te wekken bij vrouwen en begeerte bij mannen. Ze is zich er echter niet van bewust wat ze in haar omgeving teweegbrengt. Dit is ontstaan doordat ze in haar jonge jaren een trauma heeft opgelopen en er een conditionering heeft plaatsgevonden in haar relatie met een oudere geliefde. Om die reden wordt haar schoonheid alsmede haar vertekend zelfbeeld benadrukt.

Het verhaal krijgt een seksueel tintje als er momenten van aantrekkingskracht ontstaan tussen haar en enkele mannen die ze ontmoet en ware hartstocht met de man waar ze uiteindelijk verliefd op wordt. Haar jetset vrienden spelen ook een grote rol. Hun onvoorwaardelijke liefde, steun en extravagante leven maakt het boek erg humoristisch.

Het boek beslaat de muziekwereld, hechte vriendschappen, romantiek, hartstocht, innerlijke conflicten en liefde voor literatuur. De karakters zijn uitvoerig beschreven waardoor ze loskomen van het papier en tot leven komen.

T.M. Zaan heeft met haar informele, vlotte en humoristische schrijfstijl een voortreffelijke debuutroman geschreven.

De lieve reactie van Angelique Slegers

Recensie door Inge van de Vegte

Prijs van vertrouwen – T.M. Zaan 
Genre: Roman 
Uitgever: De Nieuwe Uitgeverij 
ISBN: 978-94-91983-05-4
Uitvoering: Ebook
Aantal pagina’s: 380
Uitgave: 2015

Op de cover zie je een pagina uit een woordenboek, waarbij het woord vertrouwen met de omschrijving als enige goed leesbaar is. Ben niet heel enthousiast over de cover, komt op mij nogal saai over. Gelukkig blijft dat gevoel niet lang hangen!
In Prijs van vertrouwen volg je het verhaal vanuit Gia. Ze is sinds kort werkzaam als manager Various Relations bij het Grand Plaza EventCenter, waar ze contactpersoon is voor onder andere de artiesten, hun managers en VIP’s. Zelf noemt ze zich gastvrouw. Daaruit blijkt al dat Gia een nogal minderwaardig zelfbeeld heeft. Als ze gaat stappen met haar beste vriendin May is ze ervan overtuigd dat alle mannen naar May kijken. Ook dat de algemeen directeur van het EventCenter, Peter, een oogje op haar heeft, heeft ze totaal niet door. Waar zou dat minderwaardigheidsgevoel toch vandaan komen?
Peter biedt Gia de kans om haar carrière een nog grotere boost te geven, door het Concertgebouw in Antwerpen te gaan leiden. Als ze bij haar eerste gesprek in Antwerpen voor een dichte deur komt te staan, probeert ze via de laad- en loszone binnen te komen, maar daar wordt ze tegengehouden door iemand van de security. Terwijl ze haar contactpersoon probeert te bereiken, valt haar oog opeens op een wel heel aantrekkelijke man. En die aantrekkelijke man blijkt ook nog eens een bijna net zo aantrekkelijke broer te hebben! Gia voelt zich nogal verward; ze heeft heel lang geen speciale gevoelens voor een man gehad, nu laten 2 mannen al na een eerste vluchtige ontmoeting haar hart sneller kloppen! Beide heren hebben een t-shirt aan met daarop Special Crew Suspense. Die band moet ze straks toch eens checken! Dat checken komt er niet van, het duurt dan ook een tijdje tot Gia door heeft hoe “special” de 2 broers zijn. 
Tot driekwart van het boek is het een heerlijk feelgood verhaal wat makkelijk wegleest, maar wat naar mijn idee iets meer diepgang had kunnen gebruiken. Die diepgang is in het laatste kwart juist overduidelijk aanwezig, vooral doordat het verleden van Gia wordt beschreven. De schrijfstijl is vlot en humoristisch. Er komen behoorlijk wat toevalligheden in het boek voor, maar dat maakt het ook wel weer grappig. 
Kortom; een leuk debuut van T.M. Zaan, wat ik waardeer met 4 dikke sterren!

Recensie van Malu van Gewoon een boek.

PRIJS VAN VERTROUWEN – T.M. ZAAN

Door: Malu

Gia de Leeuw heeft alles wat haar hartje begeert; ze woont in een penthouse aan zee, rijdt in een rode Audi R8 Spyder, heeft een hoge functie bij Grand Plaza Event Centre, een goed lopende rekening, kan zich veroorloven om design kleding te dragen en is geliefd door de mensen om haar heen. Toch ziet ze dit zelf niet. Door een voorval in het verleden is ze getraumatiseerd en denkt ze slecht over zichzelf.  Ze houdt iedereen op afstand – voornamelijk mannen – die te dicht bij haar komen. Wanneer ze voor een opdracht naar Antwerpen moet ontmoet ze daar de knappe Joe. Al staat haar verleden haar in de weg. Lukt het Joe om haar hart voor hem te winnen op prijs van vertrouwen?

Wat vond ik van het boek?
T.M. Zaan schrijft scherp, gewaagd en pittig. Ze weet je aandacht vast te houden en ze speelt met je nieuwsgierigheid. Het boek neemt je mee in een wereld vol luxe en heftige romantiek. De hoofdpersoon kampt met een traumatische gebeurtenis en de schrijfster bouwt dit langzaam op naar het plot, waardoor je blijft lezen. De karakters zijn soms iets clichématig, hun leven wordt af en toe iets te ongeloofwaardig. Daardoor wordt het boek wat plat. Hoewel ik veel seksuele passages in een boek erg kan waarderen, zijn ze in dit boek erg aangedikt en veel té. Ik kan mij voorstellen dat dit een bepaalde spanning moet oproepen die je wildste fantasieën weergeeft, maar mij wist het niet te prikkelen. Misschien was het chiquer geweest als het bij één hoogtepunt gebleven was. Ik had het leuker gevonden wanneer ze de lezer meer had laten ontdekken en meer aan de verbeelding had overgelaten, omdat je daarmee een grotere spanningslijn opbouwt.  Al bij al een vermakelijk boek als je zin hebt in iets luchtigs. Ik vind dit niet haar beste boek, maar kijk uit uit naar haar volgende roman.

Check www.gewooneenboek.nl voor meer recensies door Malu.

Reactie van de e-book Winactie door Nel Crea

Beste Tessy. 
Enige tijd geleden het ik het e-book prijs van vertrouwen gewonnen. Ik heb het boek gelezen en er van genoten. 
Het boeide me van de eerste tot de laatste blz.
De schrijfstijl is sprankelend en snel, je moet bij de les blijven. Prachtige karakter omschrijving van de hoofdpersonen, vrolijk met een diepe onderlaag. 
Moest in het begin even wennen en werd toch regelmatig op het verkeerde been gezet. ( wat heel goed was ) maar bleef toch nieuwsgierig en gelukkig maar. 
Er gebeurt veel in dit boek maar altijd met de goede woord keus. Een groot compliment en je kunt trots zijn op dit prachtige boek. 
Ik zal het zeker aanraden bij mijn leesvrienden en voor mezelf geef ik vier sterren. 
Volgens mij was dit je debuut of heb ik het fout. 
Zo ja dan zie ik je tweede boek met spanning tegemoet. 
Bedankt dat ik het mocht lezen en een groet van mij. Nel Crea

 

 

Recensie door Anja van Follow me move

Prijs van vertrouwen – T. M. Zaan*

Een boek wat in het vergetelhoekje was geraakt door alle gebeurtenissen. En oh, wat is dat jammer! En wat ben ik blij met deze cover, veel beter dan de e-versie. Dit is het debuut van T.M. Zaan en ik ga zeker haar volgende boeken in de gaten houden!

De flaptekst:
De mooie verschijning van Gia de Leeuw wordt door velen graag gezien, behalve door haarzelf. In een wereld van concerten en evenementen, waar zelfvertrouwen juist heel belangrijk is houdt ze zich staande.
Hoewel geliefd door iedereen om haar heen, zien maar weinig personen de echte Gia.
Beschadigd door haar ervaringen begeeft ze zich niet meer op het liefdespad tot een spontane ontmoeting in België er voor zorgt dat dit alles verandert en haar leven op zijn kop zet. Wie weet het hart van Gia te stelen en wint de prijs van vertrouwen?

Mijn mening:
Een boek wat in het vergetelhoekje was geraakt door alle gebeurtenissen. En oh, wat is dat jammer! Op het moment dat ik het mocht gaan lezen was er enkel een e-versie maar ondertussen ook een papieren versie.
In het begin met het lezen, voelde ik me een beetje afwachtend. Het leek een beetje op een bouquetje en vooral het Nederlands schemerde er door heen. Daar ik veel vertaald werk valt dat op. Verder vond ik het zeker niet erg, maar het viel mij op. Het bouwt rustig op en het blijft goed volgbaar. Maar op en gegeven moment had ik wel, jee wat veel kerels hebben een oogje op haar. En toen kwamen ze bijna allemaal in een scene op de proppen. Maar het gaat verder én op een paar persoonlijke dingen, zoals de omgang met de agent. Is het niet mooi afgewerkt/vergeten in het verhaal of hoort het bij Gia….. Ik denk beiden. Ik ben het type die het niet zo zou willen doen dus ik denk dat dat meespeelt.
Daarna gaat het los en ik vind de diepgang daarna zoveel beter én ook werkelijk diep gaan. Maar de humor van de broers en de band, maken het verhaal ook weer luchtig en niet te zwaar. Ik heb deze 502 bladzijdes met plezier gelezen en helaas stoorde de kat een paar keer door te vechten met een andere kat, anders had ik het uit gelezen zonder één enkele onderbreking!
En wow, wat zijn de mannen aantrekkelijk zeg, *zet de ventilator aan bij het idee*, Knap, lief en beschermend. Wat wil je nog meer? Begrijpend en je in je waarde laten? Jep That also! Een droomkerel dus. Het Engels in het boek is goed te volgen en zeker niet storend, precies de juiste mix!
Een uitstekend debuut en ik zal graag meer van haar lezen en haar papieren exemplaar wil ik dolgraag aan mijn verzameling van goede boeken toevoegen! En herlezen ga ik het zeker ook doen!

Het boek is nog niet te koop bij bol.com maar wel hier.

Aantal Sterren:

Titel: Prijs van vertrouwen
Auteur: T.M. Zaan
Uitgeverij: De Nieuwe Uitgeverij en T.M. Zaan
Vertaling: N.V.T
Uitgave: December 2015 — 502blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 18-07-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden.

Geef een berichtje op followmeove.com en  en vermeld Anja de Rijk!

Anja heeft een superleuk blog! check followmemove.com eens uit! 

Recensie door Angela Verton

Woensdagochtend begonnen aan het boek "Prijs van vertrouwen", geschreven door mijn schoonmoeder Tessy Zaan. Toen ik de achterkant las, deed mij dit erg denken aan een boeket reeks roman. Het tegendeel is echter waar! Het boek leest vlot weg, vanaf ongeveer hoofdstuk 4 werd het nog iets vlotter, omdat je dan de personages een beetje kent. Het verhaal blijft je boeien en daardoor maakt dit het erg moeilijk om het boek weg te leggen. Ieder vrij moment heb ik het boek opgepakt, omdat ik wilde weten hoe het verhaal verder ging. Voor het eerst in lange tijd, keek ik niet hoelang het hoofdstuk nog duurde. Ik wilde doorlezen! Zelfs bij mijn favoriete boeken kijk ik vooruit hoelang het hoofdstuk nog duurt. Dit is dus een goed teken ;). Al met al kan ik zeggen dat dit een erg leuk boek is, nieuw, anders, vol met humor en vooral origineel. Wat mij betreft krijgt het boek 5 sterren!
Interesse gekregen in het boek? Je kan 'm bestellen als paperback of e-book op: 
http://www.boekenbestellen.nl/bo…/prijs-van-vertrouwen/17707


http://www.boekenbestellen.nl/…/prijs-van-ver…/9789492475534