TEASE TEASE TEASE!!!

22. jan, 2017

Voorlopige start van STAGE!

De telefoon rinkelde en Zara keek geërgerd op vanuit haar boek. Even twijfelde ze, het was net zo spannend.

“Hoi met Zara,” sprak ze vriendelijk. “Hi Zara,” hoorde ze een vreemde mannenstem antwoorden, “spreek je Engels?” Zara antwoordde bevestigend en ratelde er in vloeiend Engels achteraan, “maar ik wil niets kopen, nog kan ik je helpen met enige buitenlandse bankrekeningen.” Een heldere lach klonk aan de andere kant van de lijn.
“Dus ik klink als een verkoper of oplichter? Nee. Dat is niet de reden dat ik bel. Ik heb je YouTube filmpje gezien, waarin je een nummer van Trace zingt. Dat klinkt heel goed”.

Ze was een beetje ondersteboven van zijn heldere lach maar dacht snel na. “Dank je,” begon ze argwanend “maar mijn telefoonnummer staat daar niet bij. Hoe kom je eraan en wie ben je?” “Oh, Oh, Sorry! Ik ben helemaal vergeten me voor te stellen. Ik ben Jake Black, de zanger van Trace, en heel erg onder de indruk van je filmpje.”

“In dat geval,” reageerde Zara fel. “Ben ik Queen of Sheba! En klink je niet alleen als een verkoper/oplichter, maar ook nog als een Creep. Helaas voor jou ben ik geen dom wicht, het filmpje staat op YouTube, niet op Lexa. Ik ben niet op zoek naar een date.” Weer lachte de man aan de andere kant van de lijn. “Ik geloof ook dat het zo op je over moet komen, dat je een of andere engerd aan de telefoon hebt. Waarom bel je me niet terug, dan kun je controleren of ik het echt ben.”

Zara zuchtte verveeld, “Niet dom, zoals ik als zei. Je geeft me een nummer, ik bel terug, en verrassend genoeg neem je op met Jake Black. En dan moet ik helemaal onder de indruk zijn? Misschien moet je nog even nadenken voor je weer iemand voor de gek wilt houden.” siste Zara. “Je hebt me uit een heel goed boek gehaald, daar ga ik nu weer naar terug. Tot ziens, verkoper/oplichter/creep!”

“Wacht!” riep hij nog, maar Zara had al opgehangen.
Een paar minuten later rinkelde haar telefoon opnieuw.“Hi met Zara” beantwoorde ze de telefoon weer. “Heb je liever dat ik langskom?” zei dezelfde man weer vriendelijk. “Getver!” antwoordde ze verrast “Ben je nu ook nog een stalker? Nee, blijf alsjeblieft weg, engerd!”

“Ho, Ho,” reageerde de man nu onthutst. “Zo bedoel ik het niet. Hoe kan ik je overtuigen, dat ik het serieus meen?”

Het was even stil tot hij verrast uitriep; “Heb je Oovoo, Skype, of kan je facetimen?”

Zara verbaasde zich door op haar tablet Skype op te starten en haar gebruikersnaam door te geven.

Direct ontving ze een uitnodiging voor een videocall, met bibberende vingers accepteerde ze de uitnodiging.

Ze keek in het grijnzende gezicht van niemand anders dan Jake Black, hij zwaaide vrolijk. “Hi!”

Zara liet verschrikt haar tablet vallen. Vloekend raapte ze hem van de grond. “Sorry, de kat stootte mijn tablet om.” Loog ze.

Jake lachte hartelijk, overtuigd dat de kat onschuldig was en verrast te zien dat het nette meisje op het YouTube filmpje er thuis op de bank een heel stuk leuker uitzag.Op de achtergrond hoorde Zara verschillende geluiden, ze hoorde een man roepen: “Jake! get your ass over here, we need to leave a.s.a.p!”

Het beeld vervormde en haperde terwijl hij sprak. “Sorry,” sprak Jake snel, “Ik heb maar weinig tijd en moet echt gaan, ik vlieg morgen terug naar de VS, wil je me daarvoor dan ergens ontmoeten? Op zullen we zeggen een enorm groot plein vol mensen, zodat ik, de verkopende, stalkende oplichter genaamd creep Jake Black je niets aan kan doen. Ik wil je echt graag ontmoeten.”

Zara kon alleen verbaasd knikken.

“Cool! Morgen bel je naar Only Music in Amsterdam, het nummer kun je vinden op internet, zeg wie je bent en zij vertellen je hoe laat ze me verwachten, zal ik je gewoon daar ontmoeten? Ik heb namelijk geen overzicht van alle grote drukke pleinen vol mensen, bij je in de buurt. Neem gerust iemand mee” zei hij ten slotte.

“Oké” stamelde ze haar reactie. Als ze niet beide trillende handen nodig had om haar tablet vast te houden, had ze al haar haren uitgetrokken.

Ze stamelde, terwijl ze de meest heerlijke vent in de wereld op skype had. Ze had hem moeten vragen te strippen, hoe kon ze hem anders herkennen, gezien hij meestal met half ontbloot bovenlijf op bandposters verscheen.
De oemps, oemps oemps, kon ze dan zelf wel neuriën.

“Zie ik je morgen?” Vroeg hij vriendelijk.

“Ik, eh….Ja” Stotterde ze.

“Mooi, ik moet nu echt gaan.” groette hij met een knipoog. “Tot morgen.”
JakeBlackTRACE heeft de videochat beëindigd.Nieuwe karakters in STAGE! deel 2 van de Black serie. Dit is nog maar de eerste pagina. Heb ik je nieuwsgierigheid getriggerd? Lijkt het je wat?

STAGE! Het vervolg op Prijs van vertrouwen verwacht Medio 2017.

Volg deze site en de facebookpagina's T.M. Zaan en Stage! en ik hou je op de hoogte.

STAGE! Boek 2 van de Black serie.

Heb je van Prijs van vertrouwen genoten?

Als je verwacht dat Stage! Het tweede deel in de Blackserie, een vervolg is van het verhaal van Gia moet ik je helaas teleurstellen. Gia’s leven gaat door en zij zal in dit boek, en de volgende verhalen wel haar opwachting maken. Maar ze heeft haar 502 pagina’s van aandacht wel gehad.
Het is tijd voor wat nieuwe personages.

De titel Stage!

Bedoel je dat als in de vorm van stage lopen? Of in de vorm van podium. Of misschien toch van het ensceneren van een situatie.Tja, wat zal het zijn?

Stage!

Ultra korte omschrijving:


Geheel onverwachts wordt ze uitgenodigd om stage te lopen bij een succesvolle Amerikaanse rockband. Een band waar zijzelf helemaal weg van is. 
Haar entree is onverwacht fenomenaal. Als dan alles aan het rollen gaat, dan heb je ook nog je gevoelens.
Stage lopen is het verwerven van beroepscompetenties, proeven in een veilige omgeving. Maar is het wel zo veilig? Is alles wel zoals het lijkt en zou ze nog terug kunnen? 

Passage's uit STAGE!

Hij:

Hij verlangde naar haar in iedere vorm die hij maar kon bedenken.
Zij is van hem, hij zag haar eerst.

Wat kan die nietsnut haar nu bieden. Wie denkt hij wel dat hij is. Hij kan blijven proberen maar onze connectie is als een onbreekbare band. Onzichtbaar maar voelbaar, bijna tastbaar.
Ze is van hem en hij is niet van plan te delen.

Zij:

Hij hield zijn hand op en als vanzelf nam ze die aan. Zijn hand vormde een warme gloed in haar handpalm en deze gleed als een deken van geruststelling om haar heen.

Met een vluchtige blik opzij vond ze zijn ogen, haar adem versnelde even en ze sloot haar ogen, liet de muziek alles overnemen. Haar hand greep de microfoon en haar unieke stem vulde de ruimte en de just another pretty girl-blik gleed van een enkel gezicht af. Ze ging zo op in haar zingen dat ze niet direct door had dat de muziek al gestopt was. Geschokt keek ze rond. “Op jouw manier, zei je toch”, bracht ze onzeker uit.

Nieuwsgierig? 

Ik hou je op de hoogte!

Enkele reacties op Prijs van vertouwen, deel 1 van de Black serie:

"T.M. Zaan schrijft scherp, gewaagd en pittig"

"De personages en het verhaal zijn leuk en verrassend."

"Ieder vrij moment heb ik het boek opgepakt, omdat ik wilde weten hoe het verhaal verder ging."

"Niet alleen Gia, als hoofdpersoon, maar ook de andere personages weet Zaan kundig te karakteriseren. Je begrijpt ze, doorgrondt ze en leeft met hen mee. Kortom, ze acteren stuk voor stuk op zeer realistische wijze".

 

Teaser STAGE!